Sub. jun 3rd, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

Mala Lena – prva beba u 2020. godini

2 min read
Read Time1 Minute, 12 Seconds

Mala Lena – prva beba u 2020. godini

100 hiljada dinara za prvorođenu bebu

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović obišao je danas dečije odeljenje i porodilište u Opštoj bolnici. On je tom prilikom podelio poklone deci koja su na lečenju i majkama novorođenih beba.

Posle dugo godina uvedena je praksa novčane pomoći. Pored opštih davanja od strane države i lokalne samouprave za decu, od ove godine za prvorođenu bebu Opština je izdvojila 100 hiljada dinara.

Bojan Radović je lično ček uručio Karolini Onjecki Đorđević, ponosnoj majci Lene, prve bebe u 2020. godini. Još tri majke su trenutno na odeljenju porodilišta, za njih su namenjeni pokloni sa potrepštinama za novorođene bebe. Predsednik Opštine obišao je odeljenje dečije nege gde je trenutno na lečenju dvanaestoro mališana. Njihovo zdravstveno stanje, što je najbitnije, je dobro, a deci su uručeni pokloni za srećne i lepše novogodišnje praznike.

Bojan Radović istakao je da ovo davanje predstavlja malu zahvalnost majkama i njihovoj deci. On je najavio još veći iznos pomoći koju će Opština izdvajati u cilju poboljšanja nataliteta. Podsetio je da lokalna samouprava finansira parove za vantelesnu oplodnju, izdvaja sredstva za nezaposlene porodilje i druge oblike pomoći. Najavio je skori početak radova na kompletnoj rekonstrukciji Opšte bolnice, vrednih više od 10 miliona evra.

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.