Sub. jun 3rd, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

Održana Skupština opštine Aranđelovac

4 min read
Read Time3 Minutes, 55 Seconds

Više od 35 miliona evra će biti uloženo u rekonstrukciju hotela Šumadija. Uskoro projekat rekonstrukcije hotela Staro zdanje, najavio Bojan Radović.

Na 12. sednici Skupštine opštine Aranđelovac usvojena je Odluka o usvajanju Strategije ruralnog razvoja opštine Aranđelovac za period 2020-2025. godine i Odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Aranđelovac za period 2020-2025. godine. Takođe, usvojene su odluke koje se odnose na sredstva opredeljena za izgradnju prihvatilišta za pse i staze u parku Bukovičke banje.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Bojan Radović koji je opširno govorio o planovima i projektima za naredni period.

Jedna od najvažnijih informacija je početak rekonstrukcije hotela Šumadija. Proces kompletne realizacije projekta trajaće tri godine i biće uloženo oko 35 miliona evra, rekao je Radović i najavio još velikih ulaganja u park Bukovičke banje.

Očekuje se prodaja nezavršenog rehabilitacionog centra u parku Bukovičke banje u delu „Zvezdara“. Stvoreni su svi proceduralni uslovi za postupak prodaje koja će se obaviti u narednom periodu.

Bojan Radović je rekao da će uskoro javnosti biti prezentovan projekat rekonstrukcije hotela Staro zdanje.

U toku su procene i procedura oko modela budućih radova na rekonstrukciji hotela Staro zdanje. Plasirane su netačne informacije da je ovaj hotel plaćen iznad cene. Lokalnoj samoupravi taj hotel je mogao biti prodat za cenu od 138 miliona dinara, koliko je procenjena najveća tržišna cena. Zbog džentlmenskog odnosa novog investitora on je nama prodao taj objekat za 61 milion dinara. Mogao je biti prodat bilo kome ali zahvaljujući ogromnom trudu i razumevanju, hotel Staro zdanje je po prvi put stavljen u vlasništvo građana Aranđelovca. Mi ćemo uskoro predstaviti projekat rekonstrukcije ovog simbola našeg grada. Postoji velika šansa da dobijemo nekoliko miliona evra za radove od strane nadležnih kancelarija Vlade Republike Srbije i fondova, istakao je predsednik opštine.

Bojan Radović pojasnio je i agrarnu politiku lokalne samouprave i istakao da su davanja u oblasti poljoprivrede najveća u proteklih nekoliko decenija.

Velika ulaganja u poljoprivredu

Prethodne vlasti su za dve godine u celoj opštini dali novca za poljoprivredu koliko mi jednoj mesnoj zajednici za samo jednu godinu. Davali su oko milion dinara ukupno, mi danas preko 30 miliona dinara samo za godinu dana. Subvencioniše se prva destilerija za zadrugu u Trešnjevici. Nastavićemo da pomažemo razvoj poljoprivrede, da pospešujemo rad udruženih poljoprivrednika i pozivamo ljude na formiranje zadrugarstva, poručio je predsednik opštine Radović.

Populaciona politika

Apsolutno je netačno da se ne bavimo ulaganjem u mlade. Rođeno je 27 beba vantelesnom oplodnjom koje finansira Opština.Nezaposlenim porodiljama pomažemo sa 10 hiljada dinara tokom 12 meseci.

Pozorišna sala je rasprodata, nakon rekonstrukcije i izgradnje hola sve karte su rasprodate, a to je još jedan oblik pomoći mladima da se kulturno edukuju i obrazuju.

Koliko pomažemo mladima dokazuju i stipendije koje dajemo u iznosu od 5 hiljada dinara za one sa prosekom manjim od 8,5, a za one sa većim u iznosu od 8 hiljada dinara.

Sve ovo je samo deo onoga što činimo za mlade i naša populaciona politika će biti narednih godina biti na još većem nivou, najavio je Bojan Radović.

Uskoro balon sala

Mi ćemo ove godine izgraditi balon salu u MZ Darosava. Naši prethodnici su podigli kredit za balon salu koju nisu uradili, a do danas mi vraćamo taj dug, koji je sa kamatom daleko veći od 100 hiljada evra, rekao je Radović.

On je najavio i značajna ulaganja za razvoj seoske infrastrukture, asfaltiranje puteva i postavljanja rasvete na mestima gde to do sada nije urađeno.

Izgradićemo azil za pse

Kada vam postavljaju pitanja oni koji su potpuno neobavešteni i neinformisani o procedurama i aktima uvek je lako dati odgovor, rekao je Radović.

Još 2009. godine donet je Zakon o dobrobiti životinja i već tada je nastao osnov za današnji problem jer nije postojala dobra priprema za njegovo kvalitetno sprovođenje. Mi smo pre nekoliko godina želeli da izgradimo prihvatilište za pse, ali tada naišli na nepremostive prepreke protivnika izgradnje tog objekta. Naša želja je da problem pasa na gradskim ulicama rešimo, a da se takođe i humano ophodimo prema životinjama. Rešićemo proceduralne probleme i pokušati da uđemo u proces evidencije vlasničkih pasa, njihove sterilizacije i drugih neophodnih radnji. U velikoj većini slučajeva nesreće se događaju od ujeda vlasničkih pasa koji se kreću gradskim ulicama bez nadzora. Nadamo se da će prihvatilište za pse biti izgrađeno ove godine, izrazio je uverenje predsednik opštine.

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.