Sub. jun 3rd, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

Svečano otvorena galerija

2 min read
Read Time1 Minute, 50 Seconds

Posle nekoliko nedelja intenzivnih radova okončan je projekat rekonstrukcije hola, zamene stolarije, krova i izgradnje moderne gradske galerije u sklopu pozorišnog prostora Dvorane parke.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sa saradnicima, predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović i predstavnici lokalne samouprave obišli su rekonstruisani objekat Dvorane Park.

U ovu fazu rekonstrukcije uloženo je 11 miliona dinara, pri čemu je Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo 7,5, a opština Aranđelovac 3,5 miliona dinara. Sredstva su opredeljena na osnovu prijave na konkursu „Gradovi u fokusu“.

Podsećamo, prva faza okončana je pre nekoliko godina uređenjem unutrašnjeg enterijera i zamenom stolica novim foteljama za šta je Opština izdvojila oko 6 miliona dinara.

Ono što sledi je treća faza za koju se očekuju sredstva na konkursu energetske efikasnosti kojim bi se promenila preostala stolarija, uradila izolacija i fasada zgrade, kao i sređivanje podrumskih prostorija.

Četvrta faza je postavljanje nove scenske rasvete i ozvučenja, a za ovaj deo projekta je već aplicirano kod Ministarstva kulture i informisanja na konkursu „Gradovi u fokusu“. Ovim bi se zaokružio proces kompletne rekonstrukcije Dvorane Park, a očekuje se da će to sve biti urađeno u naredne dve godine.

Dvorana Park je sagrađena 1959. godine i tokom duge istorije nije bilo značajnijih ulaganja.

U narednom periodu za više od 30 hiljada posetilaca i učesnika programa, koliko godišnje ima Dvorana Park, uslovi će biti nemerljivo bolji, a Aranđelovac napokon dobija pozorišnu dvoranu kakvu grad kulture i zaslužuje.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević istakao je zadovoljstvo uspešnom realizacijom projekta rekonstrukcije i rekao da očekuje nastavak saradnje sa lokalnom samoupravom. Najavio je posete kulturnim manifestacijama u Aranđelovcu i još veća ulaganja u arheološka iskopavanja na teritoriji naše opštine.

Predsednik opštine Bojan Radović izrazio je veliku zahvalnost Ministarstvu kulture i informisanja, ministru Vladanu Vukosavljeviću i Vladi Republike Srbije na ogromnoj pomoći za milionske projekte ulaganja u razvoj grada, sanaciju i obnovu infrastrukture i objekata. On je najavio ogromna ulaganja u narednom periodu za rekonstrukciju Opšte bolnice, osnovnih i srednjih škola i drugih prioritetnih objekata u cilju daljeg razvoja Aranđelovca.

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.