Sub. jun 3rd, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

VUČIĆ: UOBIČAJEN SASTANAK S TAČIJEM, ČEKAMO UKIDANJE TAKSI

2 min read
Read Time1 Minute, 31 Seconds

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je njegov sastanak sa predsednikom privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem, u Vašingtonu protekao “uobičajeno” i poručio da Srbija čeka ukidanje taksi “kako bismo mogli da razgovaramo o suštinskim stvarima”.

Vučić je rekao da su sastanku prisustvovali specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, i savetnik za nacionalnu bezbednost Trampa Robert O’Brajan s kojim ga, kako je najavio, kasnije večeras očekuje bilateralni susret.

“Sa njihove strane su bili Tači i Čolaku, sa moje strane Jović i ja”, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da će u narednim danima, “koliko sutra, prekosutra” biti novih povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Dodao je da je rekao da Srbija nema dogovor o prekidanju kampanje povlačenja priznanja.

“Onda sam slušao sa druge strane kako je to važno. Ja sam rekao da nema problema, ali za to, sve vreme sam tražio od Albanaca samo jednu stvar, i to sam u Briselu 500 puta ponovio: ”Ljudi, vi nemojte da se kandidujete za različite međunarodne organizacije i institucije, nemojte da nas terate da angažujemo sve moguće svoje kapacitete, dajte da dok razgovaramo, vi ne idete na dodatna priznanja i dodatna kandidovanja u Interpol, Unesko, u sve druge međunarodne organizacije i institucije, dakle da se dogovorimo oko toga i mi ćemo da stanemo, makar privremeno”, rekao je Vučić.

Ali, kako je naveo, oni nikada to nisu hteli, jer bi odmah upitali “ko smo mi da sprečavamo smisao njihovog postojanja da lobiraju za te međunarodne organizacije i institucije”.

“Oni nikada po tom pitanju nisu želeli dogovor. To je suština, da Srbija bez takvog dogovora na to ne može da pristane”, poručio je Vučić.

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.