Sub. jun 3rd, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

Poseta ambasadorki u čast obeležavanja Međunarodnog dana žena

1 min read
Read Time1 Minute, 5 Seconds

Ambasadorka Kanade Nj.E. Keti Čaba, ambasadorka Izraela Nj.E. Alona Fišer Kam i ambasadorka Rumunije Nj.E. Oana Kristina Popa boravile su danas u Aranđelovcu povodom predstojećeg 8. marta, praznika posvećenog Međunarodnom danu žena.

Predavanje u organizaciji Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Aranđelovac održano je u prostorijama Narodne biblioteke „Sveti Sava“, a sastanku je prisustvovala i Ređina de Dominićis, direktorka UNICEF organizacije za Srbiju. Predsednik opštine Bojan Radović je dočekao gošće i poželeo im prijatan boravak u Aranđelovcu.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti otvorila je skup i naglasila potrebu obilaska svih opština i gradova u Republici Srbiji i jačanju svesti o važnosti rodne ravnopravnosti. Ona je navela Aranđelovac kao primer dobre prakse, nedavnog dobitnika nagrade za Opštinu jednakih mogućnosti i naglasila da je primaran cilj posete promovisanje i jačanje ravnopravnosti u lokalnim samoupravama u Srbiji.

Domaćini skupa u ime lokalne samouprave bile su Desanka Milanov i Marija Elez, predsednica i zamenica predsednice Skupštine opštine Aranđelovac.

Nakon sastanka koji je okupio brojne učesnice, žene rukovodioce, predstavnice udruženja građana i aktivistkinje u borbi za prava žena, usledio je obilazak domaće radinosti „Rajka“ i prostorija Narodnog muzeja u Aranđelovcu.

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.