Ned. mar 26th, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS: Ovo su pravila za život u Srbiji od petka u 17 do ponedeljka u 5 sati

2 min read
Read Time1 Minute, 31 Seconds

Sutra u 17 sati počeće najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja, koji će trajati do ponedeljka u 5 sati ujutru, što će važiti i svakog narednog vikenda.

Država je tu meru donela, jer su prethodni vikendi pokazali da su subota i nedelja dani kada je na ulicama, u parkovima i izletištima gužva, jer građani ne poštuju pozive da i izvan policijskog časa ostanu kod kuće, osim onih koji rade i koji idu u nabavku.

Mera potpune zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 časova važi za sve građane.

Stariji od 65 godina, za koje od uvođenja vanrednog stanja važi potpuna zabrana kretanja, petkom mogu u nabavku namirnica od 4 do 7 sati ujutru, pa im je zato kretanje dozvoljeno petkom od 3 do 8 časova.

Takođe, vlasnici kućnih ljubimaca mogu svoje životinje da prošetaju svaki dan od 23 do 1 čas, a subotom i nedeljom od 8 do 10 sati, i to na 20 minuta, najdalje 200 metara od mesta prebivališta.

U gradovima potpuna zabrana kretanja važi za ljude starije od 65 godina, dok je u ruralnim sredinama granica 70 godina.

Zabrana kretanja za sve važi svakog dana od 17 sati do 5 časova ujutru narednog dana.

Da se kreću u to vreme, mogu samo oni koji moraju da rade kako bi bilo obezbeđeno funkcionisanje svakodnevnog života, ali za to im je potrebna posebna dozvola za kretanje, kao i radni nalog poslodavca.

Te dozvole za kretanje mogu dobiti i privrednici, te poljoprivrednici zbog setve i neodložnih radova u polju, kao i građani koji brinu o drugima.

Takođe, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, obustavljen je javni gradski prevoz, kao i međugradskog putnički, drumski i železnički, uz prekid međunarodnog putničkog drumskog, železničkog i avio-saobraćaja.

Izvor: Kurir

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.