Ned. mar 26th, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

Od utorka skraćenje policijskog časa

1 min read
Read Time1 Minute, 6 Seconds

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se ići na ublažavanje mera protiv korona virusa, a prva je skraćenje policijskog časa, koji od utorka počinje od 18 časova.

Za penzionere biće obezbeđen izlazak u periodu od 18 do 01 čas posle ponoći: „Utorak, petak i nedelja, po pola sata“, kaže predsednik. Narednih nedelja, penzionerima će možda biti omogućeno svaki dan da izlaze napolje u tom periodu.

Od utorka će se otvarati zanatske radnje, a sve druge radnje od 27. aprila.

Vučić je, za TV Pink, rekao da je prva mera skraćenje policijskog časa za jedan sat i on će trajati ubuduće od 18 do 5 sati.

„Ostavljamo sat vremena duže za prodavnice i apoteke, da mogu da rade. Važan sat dajemo više za rad, ne ugrožavajući ono što smo uradili“, objasnio je on.

Za penzionere će od 18 do 1 sat od ovog utorka, utorkom, petkom i nedeljom biti uvedena mogućnost za polučasovnu šetnju.

„Penzioneri će od 18 do 01 imati mogućnost da izaberu svojih pola sata za šetnju. Cilj nam je da izbegnemo da svih 1,5 do 1,7 miliona penzionera bude u isto vreme na ulicama”, objasnio je Vučić dodajući da će ostati dosadašnje pravilo za odlazak u prodavnicu za penzionere.

Izvor: www.vucic.rs

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.