Ned. mar 26th, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

Uredba o isplati 100 evra

2 min read

different euro money close up. 5, 50 and 100 euros with euro cents

Read Time1 Minute, 18 Seconds

Uredbom o formiranju privremenog registra i načinu uplate  u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19, uređuje se formiranje privremenog registra punoletnih državljana i način uplate jednokratne novčane pomoći punoletnim državljanima Republike Srbije, koji na dan stupanja na snagu ove uredbe imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom i to: svim primaocima penzija, svim primaocima novčane socijalne pomoći, kao i onima koji su se prijavili za dobijanje jednokratne novčane pomoći u skladu sa ovom uredbom, a u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Republika Srbija će izvršiti uplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti preračunato po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan stupanja na snagu ove uredbe.Prijava državljana za dobijanje jednokratne novčane pomoći počinje 15. maja i podnosi se do 5. juna 2020. godine.

Prilikom podnošenja prijave iz stava 1. ovog člana, državljanin dostavlja ime i prezime, svoj jedinstveni matični broj (JMBG), registarski broj važeće lične karte i naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun tog državljanina na koji će se uplatiti jednokratna novčana pomoć iz tog stava, kao i broj telefona i/ili imejl adresu koji će se koristiti radi komunikacije s bankom o izvršenoj uplati u slučaju da državljanin nije klijent banke kod koje će biti otvoren račun iz ovog stava.

Izvor: RTV Šumadija

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.