Ned. mar 26th, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

Vučić najavio popuštanje mera za PRVI MAJ i ukidanje vanrednog stanja

3 min read
Read Time2 Minutes, 25 Seconds

„Policijski čas počinje u četvrtak u 18 i da traje do subote u 5“, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Niko vam nije uzeo dostojanstvo, samo smo tražili da budete disciplinovani „, rekao je Vučić i najavio ukidanje vanrednog stanja.

Vučić na javnom servisu istakao da će tokom sutrašnjeg dana Kriznom štabu predložiti da se ublaže mere za prestojeći vikend.

“Sutra ćemo Ana (Brnabić) i ja izaći pred doktore i predložiti da sutra (čertvrtak) u 18 sati do subote u 5 ujutru traje policijski čas. A da tada neće biti zabrana za penzionere. Još jedno važno pravilo je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Dakle, penzioneri će imati ceo dan za prvi maj, imaće i subotu posle 18 časova” najavio je Vučić.

„Mi želimo da sve odluke budu donete na kružnom štabu. Vlada je uradila ono sve što su stručnjaci givorili. Od ponedeljka u 5 ujutru restorani će početi da rade, pre toga imaće čitav vikend da se pripreme za prvi radni dan”, dodao je predsednik.

UKIDANJE VANREDNOG STANJA!

Rekao je i da je vanredno stanje bilo „neophodno“ kako bi se angažovala vojska i zato što je pretila opasnost po zemlju i istakao da niko nije uzeo građanima dostojanstvo.

„Niko vam ne uzima dostojanstvo, već traži od vas disciplinu. O dostojanstvu brinemo i uvek ćemo, ali nema ništa važnije od čuvanja života naših ljudi“, rekao je Vučić, komentarišući glasove od državnih funkcionera iz Nemačke, protivnika strogih mera izolacije, koji su istakli da je ljudima zdravlje važno, ali da im je dostojanstvo važnije.

Najavio je i ukidanje vanrednog stanja sledeće nedelje.

„Moramo da sačekamo, da imamo sedam dana ovakvih, kao što je rekao dr Kon. Ne bih isključio mogućnost ukidanja vanrednog stanja već sledeće nedelje, a posle toga nema više policijskog časa“, rekao je Vučić.

Dodao je da će uvek biti onih koji kritikuju, koji kažu danas jedno, sutra drugo. „Nikada nećete moći da zadovoljite sve“, rekao je.

„SRBIJA – EKONOMSKA RAKETA!“

Vučić je naglasio da je ponosan na nekoliko stvari, pre svega da država nije lagala o broju mrtvih, ali pre svega na ekonomsku situaciju u Srbiji, koja je bila spremna na ovakav udar.

„Imam za vas ekskluzivnu vest – prvi kvartal Srbija je završila sa rastom BDP od 5%, verovatno najveći u Evropi ili među najvećim. Dizali smo se kao raketa, a onda nam je došla korona. Naše javne finansije bile su spremne da prime udar i izdržali smo. Izaći ćemo iz krize jači. Po stopi rasta smo među prvima u Evropi, a borićemo se da budemo prvi. Je l’ možete to da zamislite, a da nije košarka ili vaterpolo?“.

Izvor: mondo.rs

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.