Ned. mar 26th, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

PALA ODLUKA: Evo kada će se ODRŽATI parlamentarni izbori u Srbiji

2 min read
Read Time1 Minute, 52 Seconds

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima stranaka najavio je da će parlamentari izbori biti 21. juna 2020. i da će vanredno stanje biti ukinuto u sredu, 6. maja.

Vučić je rekao da će u sredu, ako sve bude kako se očekuje, Skupština Srbija ukinuti vanredno stanje, te se postavilo pitanje održavanja izbora, koji su prvobitno bili raspisani za 26. april, pa odloženi zbog epidemije Kovida 19.

“Prihvatili smo ideju nekih stranka koje su tražile dodatnih pet dana, tako da će parlamentarni i lokalni izbori biti 21. juna”, rekao je predsednik Vučić uz napomenu da su u opticaju bila dva datuma 14 i 21.jun.

On je rekao da ja važno da se obezbedi demokratska atmosfera da bi se izabrala vlada koja će služiti interesima građana.

Vučić je istakao da je zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti većih skupova u maju zbog čega će biti teže prikupiti potpise na lokalnom nivou.

U maju neće biti velikih skupova, posebno ne u zatvorenom, a u junu čekaćemo mišljenje epidemiologa. Neki se nadaju da će biti mogući skupovi, ali moguće je i da ih ne bude. To neće zavisiti od nas, već zdravlja nacije, i nivoa epidemije sa kojem ćemo se suočavati”, objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da postoji jedan problem, a to je dostupnost notara u uslovima daljeg postojanja bilo kakvih vanrednih mera, zbog čega je dogovoreno, a svih devet lista koje su skupile potpise po težoj proceduri, da i opštinski overitelji vrše overu potpisa i to ne samo za lokalne izbore.

Kazao je da će se doneti uputstvo za sprovođenje izbora, pri čemu će biti konsultovani epidemiolozi kako i na koji način, posebno na početku izbornog procesa, obezbedi sigurno obavljanje izbornih radnji, a onda tokom samog izbornog postupka procenjivati sa lekarima kako i na koji način to sprovesti.

Predsednik je dodao da je najveći interes naroda Srbije da demokratski izabere Narodnu skupštinu i državno rukovodstvo.

“Lično, pokušaću i zamoliću sve svoje saradnike koji se nalaze u organima vlasti da duhom tolerancije odišu u ovoj kampanji”, poručio je on.

Izvor: mondo.rs

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.