Ned. mar 26th, 2023

Topola live

Pratite aktuelna dešavanja

VUČIĆ: IZBORNA KAMPANJA DA PROTEKNE BEZ NASILJA UZ POŠTOVANJE POLITIČKIH PROTIVNIKA

2 min read
Read Time2 Minutes, 16 Seconds

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, pozvao je večeras sve učesnike političkog života na predizbornu kampanju bez nasilja, uz poštovanje političkih protivnika, bez obzira na političku opciju.

Vučić je rekao da će izbori 21. juna biti prilika da svi građani izraze svoju političku volju, a političke partije da pokažu ozbiljnost i odgovornost.

„Da pokažu ozbiljnost i odgovornost, da pokažu koliko im je stalo do Srbije i da planovima i programima pridobiju poverenje građana”, rekao je Vučić.

Vučić je, kao predsednik Srbije, poželeo svima dobru sreću i uspeh na izborima, ali i zamolio za dve stvari:

„Prvo, da izborna kampanja protekne bez nasilja i, drugo, da se pokaže puno poštovanje za političke protivnike, za one koji misle drugačije bez obzira na to kojoj opciji pripadaju”, rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je RIK donela danas Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna.

Bez okupljanja do kraja maja, nismo još pobedili koronu

Vučić je pozvao građane, posebno članove SNS i pristalice svoje stranke, da se ne okupljaju, poput večerašnjeg skupa pred skupštinom, bar do kraja maja, jer, ističe, još nismo završili sa epidemijom korona virusa.

„Za nas danas, u uslovima kada nismo završili sa epidemijom korona virusa, iako je situacija bolja nego pre par nedelja, nedopustivo je da svoje građane izlažemo zdravstvenoj opasnosti”, objasnio je on.

Preneo je da se, prema podacima nadležnih službi, trenutno ispred skupštine Srbije održava skup na kojem je 5. 790 pristalica uglavnom SNS i oko 65 pristalica pokreta Dveri.

„Ovo ne govorim da bih se hvalio, već, naprotiv, da bi zamolio te ljude da se bar do kraja maja ne okupljaju. Znam da nije formalni organizator SNS, već neko udruženje ili asocijacija… Mnogo volim te ljude, a znam da nije bilo odgovorno ponašanje opštinskih odbora, koji su pozvali ljude da dođu”, naglasio je on.

Vučić je istakao da mora da se štiti zdravlje ljudi, da naprednjacima nije potrebno prebrojavanje, već jedinstvo, zajedništvo, jer znaju ko je većina u Srbiji.

„Volim ih beskrajno i zahvalan sam što pokazuju srce, ali moj poziv njima je da pre svega sačekamo kraj maja. Verujem da će u junu biti povoljnija situacija, i da ćemo imati prilike da se okupimo na većem prostoru, ali u saglasnosti sa preporukama lekara. Moramo da se odnosimo odgovorno”, podvukao je on.

Vučić je podsetio da je danas od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji dve trećine u Beogradu.

“Moramo da čuvamo naše najstarije“, apelovao je on.

0 0

About Post Author

admin

0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.